• Voor 16:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 50,- NL
  • Showroom locatie in Kampen
  • Voor 16:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 50,- NL
  • Showroom locatie in Kampen
  • Persoonlijk advies nodig? 038-2340250
9.9
(314)

SUP Peddels

Producten filteren

Sorteren

Prijs

Hulp nodig?

Actieve filters

SUP peddel kopen

Wanneer je een mooie SUP in je bezit hebt, wil je graag ook een bijpassende peddel. Er zit veel verschil in aanbod van SUP peddels. Fresh Waves verkoopt een grote collectie hoogwaardige SUP peddels met diverse eigenschapen. Belangrijke factoren als het gewicht, blad en materiaal van de SUP peddel kunnen je sessie nog beter maken.

Welke SUP peddel past bij mij?

Je hebt bergen met informatie op het internet over peddels maar door de bomen zie je op een gegeven moment het bos niet meer. Daarom geven wij je wat tips bij het kiezen van een peddel.

Lengte van je SUP peddel

Voor het kiezen van de juiste lengte maat is het belangrijk op je eigen lengte en vaarstijl mee te nemen in je keuze. In de basis is het heel makkelijk te achterhalen: Lichaamslengte + 20 cm is wanneer je in de golven gaat suppen, lichaamslengte + 23 cm wanneer je gaat touren (relaxte houding) en ga je racen dan raden wij een kortere peddel aan. Lichaamslengte + 10-15cm voor racen. Hierdoor is het makkelijker om een hogere frequentie aan te houden en heb je automatisch een actievere houding. De juiste instelling is belangrijk om blessures te voorkomen. Daarnaast speelt persoonlijke voorkeur ook mee. Ons advies probeer verschillende lengtes en kijk wat jij het prettigst vindt.

Je kunt kiezen tussen 3-delig, 2-delig en fixed. Bij een 3-delige en 2-delige peddel zijn verstelbaar en bij een fixed peddel stel je het 1 keer in.

Grootte van het blad

De grootte van je blad voor een SUP peddel wordt voor een groot deel beïnvloed door je gewicht. Ben je licht van gewicht? Dan is een kleiner blad prettig. Ben je wat groter dan is een groot blad aan te raden.

Bij een groot blad ligt je peddel frequentie lager maar kun je krachtiger peddelen. Bij een smaller blad ligt de peddel frequentie hoger. Een smal blad gaat soepeler het water in en uit.

Materiaal SUP peddels

De materiaal keuze van een SUP peddel heeft veel invloed op het peddel gedrag. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden. Over het algemeen heb je 3 veel voorkomende materialen: Carbon, glasvezel en aluminium.

Carbon SUP peddel

Een carbon SUP peddel is super licht en stijf. Deze stijfheid zorgt voor een goed rebound in elke slag die je maakt in het water. Je behaalt hierdoor hoge snelheden en acceleraties, dit is ook de reden waarom professionele en fanatieke suppers hiervoor kiezen. Ook als je een recreatieve supper bent is een carbon peddel een goede keus. Een nadeel van een carbon SUP peddel is dat er wel een hoge prijskaartje aan zit.

Glasvezel SUP peddel

Een glasvezel SUP peddel zit kwa prijsklasse en gewicht tussen de carbon en aluminium peddel in. SUP peddels van glasvezel beginnen steeds populairder te worden. Ze zijn ideaal voor touren en op zee.

Aluminium SUP peddel

De aluminium SUP peddel zie je het meest bij instap SUP sets. Deze peddel zijn populair omdat ze heel gunstig geprijsd zijn. Een nadeel van een Aluminium peddel is dat ze een stukje zwaarder zijn.

  • Voor 16:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 50,- NL
  • Showroom locatie in Kampen
  • Persoonlijk advies nodig? 038-2340250
iDeal
iDeal
iDeal
iDeal
iDeal
iDeal
iDeal

Copyright © 2024 - Fresh Waves · Sitemap · Privacybeleid

De waardering van www.freshwaves.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 314 reviews.
0
Chat openen
Alohaaa, Waar kunnen wij je mee helpen?
Alohaaa🌴, Waar kunnen wij je mee helpen?